1. Výcvik v Malešovicích

21.02.2009 19:28

Dnes vyrážíme poprvé na výcvik mimo Brno a to do Malešovic, které jsou kousek za Pohořelicemi, tudíž to máme nejblíže ze všech ale klasicky přijíždíme poslední :o))

Půjdeme na procházku a výcvik i s myslivcem, Evčiným bratrem, tak se už všichni moc těšíme. Je však mráz, je nám zima, ale musíme vydržet. Myslivce Petra vyzvedáváme doma, bereme bažanty a jelikož já nevedu žádného psa, tak si beru nějakého na starost.

Jdeme procházkou ke hřišti, kde se štěňata rozdělí do dvojic a pomaličku s myslivcem jdou, ten vystřelí a čeká se jak budou prťata reagovat. Většina to zvládla v pohodě. Poté přijde na řadu hledání bažantíků, ale nejdříve necháváme štěňata trochu vyběhat a mezitím Eva s Petrem schovávají bažanty. Bonnie se může zbláznit nadšením, nám mrznou prsty, ale pak konečně přichází na řadu. Hledání hrozně rychle vzdává, ale čich používá, jen neví co hledat. Po chvíli najde, ale zase nechce přinést :o))

Po výcviku se jdeme, sic už ouplně promrzlý, projít zasněženou zamrzlou okolní krajinou a lesem. Najednou se nám jedno štěně propadá ledem do říčky a Bonyša se hned zvědavá musí jít podívat co že se to děje, ale Petr neváhá, pro štěně se natahuje a zachraňuje ho. Vlastně ani v tom chumlu si podobných štěňat, nevíme o které jde, což zjistíme až později :o))

 

 

—————

Zpět


Počítadlo.cz